Відбулося ІХ Паломництво Круціяти Визволення Людини

16-17 жовтня в Летичеві у Санктуарії Матері Божої
відбулося Дев’яте Всеукраїнське Паломництво Круціяти Визволення Людини
В Паломництві взяли участь понад 200 осіб з різних парафій не тільки нашої Кам’янець-Подільської дієцезії, а також і з сусідніх Києво-Житомирської та Львівської дієцезій. Крім того прибула делегація Дияконії Визволення з Польщі в особах крайового модератора Круціяти Визволення Людини о. Матея Круляка та пані Катерини Овчарек. Також приїхали  паломники з Молдови.
Гаслом цьогорічного Паломництва були слова з Гімну Круціяти: «Велике серце нам дай, яке б огорнуло світ».
Після молитовної частини у вступному слові отець модератор Ярослав Ґонсьорек звернув увагуна те, що Круціята Визволення Людини це перш за все служіння любові, тому потрібно мати „велике серце”, щоб огорнути тих, хто найбільш принижений різними зневоленнями. Також згадав про тридцять другу річницю вибору на Папський престол Слуги Божого Йоана Павла ІІ, який тісно пов’язаний з Круціятою Визволення Людини яка стала відповіддю на його заклик, щоб ми протиставилися усьому, що принижує людську гідність. З нагоди цієї річниці хор «Органум» з Кракова представив свій короткий концерт присвячений Йоану Павлу ІІ.
Новим елементом Паломництва були наукові конференції на тему: „Залежність і співзалежність” які  провели фахівці в цій галузі Мирослав і Жанна  Станішевські.
            Великим пережиттям для учасників була Хресна Дорога зі свідченнями про визволення, яке приносить Господь Ісус.
Так як і у минулому році цього року разом молилися і ділилися своїм життям Анонімні Алкоголіки.
Під час вечірньої Служби Божої в ряди Круціяти Визволення Людини були прийняті нові члени і кандидати КВЛ.
Вночі відбувалася адорація Пресвятих Дарів, а паралельно для бажаючих були зустрічі в тематичних групах: „Для людей залежних”, „Для співзалежних”, „Для дітей та молоді”.
В групі „Для людей залежних” тобто, для тих хто вживає або вживав алкоголь, учасники ділились радістю визволення. Так про цю зустріч згадує один учасник: „Ділення у спільноті, яка розуміє, не осуджує, не сварить, не вчить, не наполягає є підтримкою до перебування у тверезості. (...) Несподівано на нашу зустріч увійшов єпископ Леон Дубравський, і хоча вже була північ, він присвятив нам свій час. Гарно було бачити як біля єпископа сидить чоловік з Ірану і говорить, що Бог є Любов, це були незабутні пережиття.”
В заступницькій молитві учасники доручали Богові свої проблеми і отримували від нього благодаті – спокій серця, мир, надію.
Санктуарій відкрив для паломників усі можливі кімнати де могли відбуватися зустрічі і нічний відпочинок.
Паломництво закінчилося в неділю вранці урочистою Літургією, яку очолив єпископ Леон Дубравький. 
Найважливішим було те, що Паломництво Круціяти Визволення Людини відбулося під покровою Матері Божої Летичівської.
Вже тепер запрошуємо всіх на Десяте ювілейне Паломництво у 2011 році.

Дієцезіяльна Дияконія Круціяти Визволення Людини
Свідчення учасників Паломництва:
О таком движении впервые мы услышали на летних реколекциях "Домашней Церкви" в Заричанах. Нам свидетельствовали люди, вступившие в "Круцияту", о том как изменилась их жизнь. Это действительно дела Божьи.
Лично в нашей семье и в семьях родных нет проблемы с алкоголем. Но мы знаем, что это существует вокруг нас, и разрушает и семьи, и человека как личность. Мы решили не оставаться в стороне и участвовать в этом плане Божьем. Не зря Господь привел нас туда и открыл нам его действие.
16 октября в Летичеве мы подписали декларацию "Круцияты" за тех зависимых и страждущих этим недугом. Мы приносим жертву за таких людей, и думаем Господь знает кому именно нужна эта жертва. А мы в молитве полны стремления и огромного желания помочь людям. Бог творит чудеса, и мы точно знаем это. Силой веры, через Господа, мы можем помочь и поддержать тех кто в этом нуждается.
Благодарение Богу!
Собещанская Светлана
                                
Я с мужем подписали Круцияту летом этого года, на Оазе I степени в Заричанах. Решение созрело в следствии проблем с алкоголем в семье моих родителей. Желание помочь, надежда на Бога и поиск способа, как помочь близким привели к подписанию декларации Круцияты.
Свой приезд в Летичево рассматриваю как проявление воли Божией. Первоначально ехать на Украину только для участия в паломничестве не собиралась. Потому что далеко и уже холодно... Но в нашем кругу нашлось супружество: Света и Стас Собещанские, которые не разделяли подобного мнения и загорелись желанием приехать. И они смогли взять с собой ещё 3 человека.
Сама программа была очень насыщенная. Много людей, конференции, личные свидетельства, а ещё добавьте к этому холодное время года, то всё это требовало определённых усилий, чтобы слушать и стараться плодотворно участвовать.
И в очередной раз осознавала и понимала, как Бог действует в общине верующих людей. Он объединяет людей и проявляет своё действие "там, где двое или трое собираются во имя Моё..."
Переживание совместно Евхаристии, молитва перед Святыми Дарами, заступническая молитва и общение с друг другом объединяли. Они оставили ощущение и понимание того, что ты принадлежишь одной большой семье, и что теперь не только ты сам, но община молится вместе с тобой.
Я возвращалась домой уставшая, но счастливая. Эта встреча с Богом и людьми наполнила меня новой силой и желанием действовать.
Благодарение Богу!
 Делиу Юлия