Відбулася Оаза Реколекційна Дияконії Реколекцій ІІ ступеню


 З 3 по 9 січня 2016 року у Центрі Євангелізації Світло-Життя       в                 с. Гвардійське, 3 родини з Київсько-Житомирської дієцезії і 4 родини з Кам’янець-Подільської дієцезії пережили Оазу Реколекційну Дияконії Реколекцій ІІ ступення (ОРДР ІІ ст.) для родин Домашньої Церкви Руху Світло-Життя. Модератором оази був отець Павел Росса, а ведучою парою Єва і Томек Чиж з Польщі, їм допомагали Галінка і Чеслав Зафоремсци. Перекладом конференцій займалася Тереза Андрущишина, а дітьми опікувалася виховна дияконія яку творили: Ірина Іващенко, Андрій Обруч, Аня Нікітіна, Марія Глущак.
    Метою Оази була підготовка подружніх пар до служіння бути відповідальними та аніматорськими парами на Оазах Нового Життя І, ІІ та ІІІ ступенів. Кожен день Оази розпочинався та закінчувався молитвою. Щоденна Євхаристія була вершиною кожного дня.
На Оазі ми не тільки вчилися за партами, а також нам не забракло веселих вечорів, колядок та гостей, а саме до нас завітав єпископ-помічник Кам’янець-Подільської Дієцезії о. Радослав Змітрович, який є духовним опікуном Руху Світло-Життя в Україні. У цьому часі нашу Оазу також відвідав модератор Руху Світло-Життя в Україні о. Ярослав Гонсьорек.
Завдяки сучасним технологіям, таким як Skype, одночасно ми змогли побувати на дні спільноти разом із Оазами І та ІІ ступенів (с. Зарічани та с. Яблуниця відповідно).
На закінчення Оази всі учасники отримали благословення та запалені свічки, як знак місії служіння на реколекціях та Оазах.

 Свідчення родини Ренгвельських Віталія і Наталії (м. Житомир)

Відчуваючи поклик Господа до служіння в дияконії Оази реколекційної, вірішили взяти участь в ОРДР ІІ ст. Метою нашого перебування тут, є поглиблення знань, методів, завдань, цілей Оази Нового Життя.
            Вважаємо, що цей час для нас пройшов дуже плідно, так як ми списали майже  2-а зошита. Дякуючи молитві і Євхаристії, яку переживали щодня, інформацію сприймали не
тільки мозком, але й серцем!
            Дякуємо Богу за спільноту з якою мали щастя поділитися досвідом.
            Натхненні і завзяті, ідемо додому  реалізовувати те чого навчилися.
            Нехай нам в цьому допоможе Господь. Нехай все буде для Його Слави!
Щиро дякуємо за приклад організаторам якісно проведених реколекцій.

Свідчення родини Козьолок Андрія і Тетяни (с. Гвардійське)
            Під час ОРДР ІІ ст., ще більше усвідомили важливість служіння, а також важливість спільноти. Бог спасаючи людину не відриває її від спільноти, навпаки зустріч  з Богом зобов’язує прийняти спільноту з усіма учасниками, такими як вони є.
Конференції допомогли краще пізнати мету, вершини Оази Нового Життя І ст. , ІІ ст., ІІІ ст., та дороги які ведуть до їх осягнення. Усвідомили важливість кожного елементу дня, потребу глибшого пізнання їх та більше молитви перед служінням на Оазі, під час служіння і після Оази за подальшу дорогу з Богом для учасників.
            Зрозуміли, що суть спільноти – міцний зв'язок з Ісусом Христом і що спільнота будується через жертовне давання себе. Під час кожної Оази важливим є особиста зустріч з Ісусом і пережиття навернення, а не просто гарні емоції та враження.
            Дуже багато пізнали про поставу аніматора в служінні, в діленні. Бог не просто кличе до служіння, але й допомагає в служінні. Важливим для нас стало відкриття, що коли в колі, в спільноті існують труднощі, нарікання, нещирість не втікати від цього, але терпеливо продовжувати служити, шукати волі Божої в цьому служінні. Побачили потребу молитись за кожне подружжя нашого кола Домашньої Церкви.
            Велика увага була під час ре колекцій звернена на єдність подружжя, яке виконує служіння. Бачимо необхідність більше молитись і піклуватись про нашу єдність і щоденно жити тим, до чого виховує нас Бог.

Свідчення родини Курових Андрія і Наталія (м. Житомир)
            Досвідченням цих реколекцій стало те, що Божа любов найсильніша, навіть попри те, що ми є недосконалі, але Господь нас любить і вибрав щоб через нас нести  Добру Новину.
            Цитата отця Франциска Бляхніцького : «Любов – це вміння володіти собою, щоб себе давати.», стала для нас добрим прикладом на наше подружнє, родинне життя, а також наново відкрили для себе Ісуса Христа, як нашого Спасителя, спільноту, як джерело життєвого досвіду, взаємодопомоги та радості.

Свідчення родини Колесник Олександра і Марії (м. Хмельницький)
Наша родина була учасниками цих реколекцій і дивлячись на кожні пережиті реколекції в нашому житті, як на подарунок Бога, прагнемо з вдячністю прийняти його і поділитись з іншими.
Переживаючи ці реколекції і відкриваючись на любов Бога ми пізнавали, що треба знати щоб бути добрими аніматорами. Вчилися розуміти мету, засоби і способи проведення реколекцій, переживали вершини кожного ступеня ОАЗИ. Вчилися служити спільноті Домашньої Церкви і всім людям, яким несемо Добру Новину.
Зустрілися с Богом в Пресвятих Дарах і під час подружньої молитви,  роздумували щодо Божого плану для нашої родини. Вчилися любові, бо як сказав нащ засновник о. Ф. Бляхніцькій «Любов – це володіти собою, щоб себе давати».  Прагнемо бути відкритими на Божу любов. Хочемо служити і прагнемо зустрітись з усіма вами в ОАЗАх та на реколекціях, спільно переживати їх і прославляти Милосердного Бога.
 Надіслали: Наталія і Андрій Обруч