Милосердні, які несуть Євангеліє

В Русі Світло-Життя є особливий день, який дав нам Господь, це День Спільноти.
В Кам`янець-Подільській Дієцезії цей день розпочався 18 вересня 2016 року урочистою Євхаристією, яку очолив Єпископ Радослав Змітрович, проповідь якого допомогала учасникам (понад 350 осіб) замислитись над темою Дня Спільноти  «Милосердні, які несуть Євангеліє».

Під час Служби Божої, завдяки Таїнству хрещення, до християнської спільноти приєднався новонароджений Яків, батьки якого належать до спільноти Домашньої Церкви. Дякуємо Богу за цей дар і сподіваємося, що ця добра традиція, яка в минулому році розпочалась, буде і далі продовжуватися.


На закінчення Служби Божої Єпископ Радослав Змітрович уділив благословення кожній районній парі та аніматорським парам на подальше та плідне служіння в Домашній Церкві.










Після Євхаристії ікона Святої Родини та реліквії св. Людвіга і Зелі Мартен продовжили своє відвідування в родинах ДЦ нашої дієцезії, яка саме зараз розпочинає подорож по парафії св. Войцеха с.Гвардійське.

Який же  День Спільноти без гостей?.
Представники благодійної організації Kirche in Not з Німечини, та отець Віктор Ткач, який тепер служить в Харкові, єдналися з нами на Євхаристії та молитві, що було знаком єдності Вселенської Церкви.



Агапа  була проявом милосердя та радісного спілкуванням один з одним.
Катехизу про милосердя виголосив о. Анатолій Білоус модератор ДЦ Хмельницького району, яка була впровадженням до Намету зустрічі, щоб кожний з нас  замислився над Божим молосердям в своєму житті.

 Цікавою та важливою частиною цього Дня Спільноти були свідчення родин Домашньої Церкви із пережитих літніх Оаз.
 Молодь поділилася тим як вони пережили Оази Нового Життя І і ІІ ст. в Кросцєнку над Дунайцем та зустріч з Папою Франциском на Всесвітньому Дні Молоді в Кракові.

На закінчення Дня Спільноти наш Дієцезіальний модератор о. Петро Глувка поблагословив всіх учасників та запросив до Гвардійського на святкування 25 річчя Домашньої Церкви в Україні 11 лютого 2017 року.