ОРАР І-го ступеня (Оаза Реколекційна Аніматорів Родин) в парафії Непорочного Серця Ісуса (с. Маниківці, Хмельницького району)



В парафії  Непорочного Серця Ісуса (с. Маниківці, Хмельницького району) вже 6 років, як створено два родинних кола Домашньої Церкви.  Модератором цих кругів є пробощ парафії отець Олександр Просянюк, який відкритий на служіння родинам та прагне, щоб подружжя поглиблювали свою подружню духовність.
З 29.09.16 по 02.10.16 в цій парафії, для членів ДЦ відбулась ОРАР І-го ступеня (Оаза Реколекційна Аніматорів Родин). Ці реколекції мають на меті поглиблення розуміння суті, мети, духовності та методів ДЦ. Взагалі вони призначені для тих подружніх пар, які вже пережили 15-ти денні реколекції - Оазу І-го ступеня. Однак думаємо, що ОРАР також може допомогти ширше подивитись подружжям на спільноту Домашньої Церкви, хотіти більше пізнавати Бога і поглиблювати подружню духовність.
Ці реколекції пережили всі учасники Маниковецьких кіл ДЦ. Конференції отця Анатолія Білоуса (модератора Хмельницького району ДЦ), відкривали учасників на глибоке замислення над тим як важливо працювати над собою, щоб в Світлі Христа, яке дає нам Життя ставати Новою Людиною, творити Нову Спільноту та нести Нову Культуру іншим людям. Християнин - це та людина, яка постійно працює над собою.
Подружня молитва та подружній діалог – це два дуже сильних наголоси, які поставили учасники реколекцій в своїх свідченнях. «Ми, з дружиною/чоловіком, ще ніколи так щиро не переживали подружній діалог».
Старші подружжя ділилися, що були раді навчитися Біблійному Синтезу Слова Божого і дуже би хотіли, щоб їх діти, які вже створили сакраментальні подружжя, також належали до ДЦ. «Ми дуже багато пізнаємо про Бога під час реколекцій, щомісячних зустрічей, під час читання Божого Слова та ділення ним. Хочемо щоб і наші діти могли так жити і пізнавати Бога».
Школа молитви відкрила серця учасників на благословення власних дітей. «Всі ми - батьки, але як же рідко ми замислюємось над тим, щоб благословляти своїх дітей. Від сьогодні я це буду робити.»
Один з батьків свідчив, як він глибоко пережив конференцію Нова Культура і як він постановив нормувати і обмежувати користування дітей комп'ютером, а також зрозумів наскільки Інтернет може шкодити розвитку дітей.
Дуже великим свідченням для учасників ОРАРу була присутність родини Дмитра та Вікторії Гамолових (батьків 4-х дітей), котрі з найменшою донькою Домінікою (1,2 роки) служили аніматорами. До слова: Домініка переживає вже 3-й ОРАР І-го ступеню. Сердечно дякуємо родині Гамолових за служіння.
Реколекції були чудові, на славу Божу! До нових зустрічей на Оазах!

Родина Олександра та Маріни Колесник