Свята Родина - зразок для християнських родин



У цей важкий для нас і нашої країни час Господь утішає нас, даруючи 
відвідини (перегринацію) Ікони Святої Родини з Назарету разом з  мощами  Святих Людвіка і Зелі Мартен (батьків Святої Терези від Дитятка Ісус ).  Добрий Бог, схиляючись над нашими стражданнями і проблемами, які трапляються в особистому, родинному і суспільному житті, захотів завітати до наших помешкань, щоб спасти нас. Тож не дивно, що у парафії Пресвятої Трійці у місті Хмільнику з нетерпінням чекали на це свято.

     Ні мороз, ні ожеледиця не були перешкодами для районної пари Руслана та Ольги Захарчук  з Полонного, щоб привезти такі бажані реліквії у Хмільник. 
22 січня 2017 року під час Святої Служби  Ікону Святої Родини з мощами Святих Людвіка і Зелі Мартен було внесено у храм. Розділити з нами цю радість завітали дієцезіяльна пара „Домашньої Церкви” -
Кам’янець-Подільської дієцезії Наташа та Андрій  Обруч та подружжя Юлії і Олега Мрачковських, відповідальна пара та ініціатори цієї події.
Під час проповіді отець Ярослав Рудий розповів про родину Мартен. Його слова глибоко вразили кожного присутнього, були поштовхом до розважань про свою сімю. Усі молитви ,пісні, дари  були зверненні до ікони Святої Родини та реліквій
 Св. Людвіга і Зелі Мартен.  Їх візит став нагодою до молитви та переоцінки нашого подружнього
життя, того як переживаємо своє Таїнство Подружжя та участь у Домашній Церкві. Ця ікона  кожному нагадала про святість шлюбної обітниці.
     Тепер Ікона Святої Родини з Назарету та мощі Святого подружжя  подорожують з родини в родину. І  наше завдання скористатися цією благодаттю, щоб  жити так, як жило Святе Сімейство з Назарету. Жити просто, звичайно, але завжди у взаємній любові. Завжди з Ісусом серед нас!