Рух Світло-Життя в Україні отримав нагороду «Правда-Хрест-Визволення».


18 березня у приміщені Сейму Речі Посполитої у Варшаві відбувся науковий симпозіум на тему: О. Франциск Бляхницький - вихователь вільних людей, присвячений суспільній діяльності о. Франциска. Серед кількох сотень учасників симпозіуму була делегація від Руху Світло-Життя з України: модератор країни о. Ярослав Гонсьорек, Руслан і Світлана Кагановичі (Домашня Церква) з Житомира, а також представниця молодіжної оази Вероніка Андрущишина з Гвардійського.Симпозіум почався молитвою, в якій учасники прикликали Святого Духа та славили великі діла Божі. Це було надзвичайне пережиття, і багато хто потім зазначав, що це був екзорцизм настільки важливого для держави місця.    
Серед учасників, окрім членів Руху Світло-Життя, були також представники парламенту та польського уряду. Виявилося, що аж 4 польські міністри є членами Домашньої Церкви. Це стало підтвердженням головної тези симпозіуму: отець Бляхницький через Рух Світло-Життя  виховав нове покоління вільних людей, котрі взяли в свої руки і громадські справи.
         Після симпозіуму відбувся гала-вечір, на якому вручалися нагороди «Правда-Хрест-Визволення». Одну з них «за розповсюдження ідей о. Франциска Бляхницького на Україні» отримав о. Ярослав Гонсьорек. Як він сам зазначив, «фактично це нагорода для всіх, хто  вже четверть століття поширює на українській землі Рух Світло-Життя».
 

 Пригадаємо що Симпозіум організували: Рух Світло-Життя та Парламентське Угрупування Членів і Симпатиків Руху Світло-Життя, Католицької Акції і Обєднання Католицьких Родин та Інститут імені о. Франциска Бляхницького.