Запрошуємо на XVI Всеукраїнське Паломництво Круціяти Визволення Людини

«КРУЦІЯТА ВИЗВОЛЕННЯ ЛЮДИНИ
 ЯК ВІДПОВІДЬ НА ФАТІМСЬКЕ ПОСЛАННЯ НЕПОРОЧНОЇ»

Санктуарій Матері Божої Фатімської,

28-29 жовтня 2017, Довбиш

Дорогий Брате, дорога Сестро!


28 - 29 жовтня 2017 р в Санктуарії Матері Божої Фатімської у Довбиші відбудеться Шістнадцяте Всеукраїнське Паломництво Круціяти Визволення Людини, на яке запрошуємо усіх, хто належить до Круціяти, а також тих, кого хвилюють проблеми алкоголізму, різні форми поневолення людини та все, що принижує людську гідність.
Мати Божа у Фатімі просила дітей про молитву і приношення жертв «за бідних грішників», особливо за тих, яким н
емає звідки чекати допомоги. Також Марія показала, що від цієї молитви та жертв залежить доля не лише окремих осіб, але цілих суспільств та народів. Гріх зневолює людину, а молитва і жертва, принесена з любов’ю, визволяє. Круціята визволення Людини є однією із відповідей на фатімське послання, яку з довірою дав Шановний Слуга Божий о. Франциск Бляхницький, а пізніше цілий ряд його послідовників. Відзначаючи соту річницю фатімських об’явлень і 30-ту річницю смерті о. Ф. Бляхницького, хочемо роздумувати над фрагментами його «Листа із Фатіми» (1982р), в якому він дає нам  декілька практичних вказівок, які випливають з фатімського послання. Нехай ці роздуми будуть нашою духовною підготовкою до Паломництва. Запрошуємо до спільної молитви та жертви любові за «бідних грішників», а отже, і за нас самих.
            Як завжди, запрошуємо бажаючих під час Хресної Дороги дати свідчення про свій досвід визволення. Будемо вдячні за свідчення, пов’язані з темою Паломництва.

Заохочуємо передавати запрошення та інформацію про Паломництво КВЛ у своїх середовищах!

Дияконія Визволення Руху Світло-Життя

  
Для кращої організації Паломництва просимо повідомити про свою участь.
Лєна – тел. 0973727757,  Анатолій – тел. 0675837944

Адреса: Санктуарій Матері Божої Фатімської, вул. Костельна 9, смт. Довбиш, Баранівський р-н, Житомирська обл. 12724


Програма
Субота
9.00 – Реєстрація учасників (для бажаючих – чай, кава)
10.00 – Молитва до Святого Духа
10.15 - Привітання паломників
10.30 – Конференція: «о. Франциск Бляхницький – засновник КВЛ»
11.30 – Ініціативи Дияконії Визволення
12.30  Конференція: «КВЛ як відповідь на Фатімське послання Непорочної»
13.30 - Обід
15.00 – Коронка до Божого Милосердя
15.15 - Хресна Дорога зі свідченнями про визволення (можливість сповіді)
18.00 – ЄВХАРИСТІЯ (можливість складання декларацій Круціяти Визволення Людини)
         - Фатімський Розарій  (зі свічками по місту)
         - вечеря
22.00 - зустріч в групах (АА, Ал-анон, молодь)
         - Нічна адорація Пресвятих Дарів (можливість заступницької молитви, нічлігу)
        
Неділя
7.00 -  ЄВХАРИСТІЯ
         - сніданок
         – зустріч Дияконії Визволення


Духовна підготовка до Паломництва КВЛ
Фрагмент «Листа з Фатіми» о. Ф. Бляхницького:

ФАТІМСЬКЕ ПОСЛАННЯ І НАШІ ЗАВДАННЯ

(...) Тому, підсумовуючи приведені рефлексії, натхнені зустріччю з Фатімою, можемо сформулювати наступні 5 засад нашого функціонування в теперішній ситуації.

1. «Істина визволить вас»
         Маємо самі внутрішньо визволитися від фальшивого образу реальності, котрий нам підсувають з усіх сторін, особливо через засоби масової інформації. Повіривши брехні, стаємо роззброєні і віддаємося в неволю! Маємо бути уважні і мати відвагу подивитися правді в очі, щоби знати, з яким противником маємо справу. Маємо викрити обман і називати речі по імені в світлі віри і в надприродній перспективі, кінець кінцем, єдиній слушній. Де тільки можемо, відкриваймо людям очі, щоби оцінювали ситуацію в правді!

2. «Віддайтеся Моєму Непорочному Серцю»
         Знаючи правду і розуміючи, з якою саме силою маємо боротися, віддаймося Непорочній, щоб мати уділ в її силі й перемозі! У тому відданні можемо перемогти страх і віднайти довіру. Віддаючись Непорочній, беремо участь у реальності відкупдлення, вже доконаного Христом. Тож станьмо знаряддям Непорочної та Її лицарством, як нас вчив в..Максиміліан Кольбе.

3. «Моліться за навернення грішників»
         Молімося з відвагою віри та любові за всіх без винятку! За тиранів, за зрадників, за злочинців, за засліплених і зневолених прагненням влади чи страхом. Огорнімо цією молитвою про навернення усіх тих людей, котрі підтримують і несуть цю систему поневолення народів. Протиставляймо цій силі віру і уповання, що піднімають силу Бога Найвищого, котра мусить перемогти. Відмовляймо в цьому намірі особливо щоденний Розарій, зокрема, спільно, де тільки можемо єднатися і громадитися.

4. «Покутуйте»
         Не можемо переможно боротися і бути знаряддям Непорочної, якщо самі поневолені гріхом! Маємо відвернутися від гріха, від усіляких проявів свого егоїзму. Так себе визволяючи, єднаємося все повніше з Непорочною і стаємо спроможними до визволення інших. Як народ, мусимо особливо визволятися з неволі алкоголізму, нищення зачатого життя і покутувати за ті гріхи, бо вони є причиною нещасть, допущених Богом.

5. «Приносьте жертви»
         Даючи без страху свідоцтво правді, будьмо готові прийняти на себе страждання і переслідування. З готовністю жертвуймо їх за тих, що їх спричиняють! Тоді ми сильніші любов’ю. Тоді перемагаємо Хрестом – так, як переміг Христос.
         Таким чином, приймаючи і виконуючи Фатімське Послання в нашій актуальній ситуації, увійдемо на шлях цілковитої перемоги. Не переможемо, якщо насиллю будемо протиставляти насилля, але переможемо зло добром!
         Члени Руху Світло-Життя мають особливо прийняти цю програму і реалізувати її у своїх спільнотах та родинах, а також заохочувати інших приєднатися до цієї дороги.



KS. FB, List z Fatimy 27.01.1982