Запрошуємо на ІІ Всеукраїнську Конгрегацію Руху Світло-Життя

8-10 ЛЮТОГО 2019 р.
в Центрі Руху Світло-Життя              в Гвардійському відбудеться 
ІІ КОНГРЕГАЦІЯ ВІДПОВІДАЛЬНИХ РУХУ СВІТЛО-ЖИТТЯ В УКРАЇНІ під гаслом «Evangelii Gaudium» («Радість Євангелія»).
          Запрошуємо взяти участь у Конгрегації усіх, котрі почувають себе відповідальними за Рух Світло-Життя в Україні, хочуть долучатися до його життя та розвитку – запрошуємо священиків-модераторів, сестер, аніматорів Домашньої Церкви, аніматорів молодіжних спільнот і спільнот дорослих, осіб із різних дияконій та всіх, котрі хочуть служити ділу євангелізації.
         Ідучи слідами перших Конгрегацій, організованих у Польщі Слугою Божим             о. Ф, Бляхницьким, зустрічаємо таку тему Третьої Конгрегації – «Рух Світло-Життя як євангелізаційний рух». Тоді, у 1978 році, на цю тему надихнула адгортація Папи Павла VI «Evangelii Nuntiandi», а тепер, відкриваючи знаки часу, які розпізнає Папа Франциск, ми запалюємося його адгортацією «Evangelii Gaudium» 2013 року. Хочемо згадати та наново відчитати вміщений там заклик до євангелізації, котра є не лише окремою акцією або методом діяльності, а способом життя. Особливо у Році святості подружжя та сім’ї, котрий зараз переживаємо, ми прагнемо оживити місіонерську ментальність кожної християнської родини, пригадати, що ті, котрі в простоті та упованні віри щоденно зустрічають свого Господа в малих домашніх спільнотах, можуть із радістю давати Його іншим.
         Під час Конгрегації ми зможемо, між іншим, збагатитися свідченнями та досвідом тих, хто сьогодні у різних сферах життя іде з Доброю Новиною до світу.
         Пригадаймо кілька речень з папської адгортації, нехай вони стануть для нас натхненням у підготовці до нашої Конгрегації:
          «Радість Євангелія наповнює серця і все життя тих, які зустрічаються з Ісусом. Тих, які дозволяють Йому спасати себе, Він визволяє від гріха, смутку, внутрішньої пустки, самотності. Разом з Ісусом Христом радість завжди народжується                        і відроджується (EG 1).
Радість Євангелія, яка наповнює життя спільноти учнів, – місіонерська радість (…). Ця радість є знаком, що Євангеліє проголошувалося і проголошування було плідним (EG 21).
Кожний християнин є місіонером у тій мірі, в якій зустрівся з любов’ю Бога в Ісусі Христі; не говорімо більше, що ми «учні» і «місіонери», а що ми завжди «учні-місіонери» (EG 120).
Бути учнем означає постійну готовність нести іншим любов Ісуса, а це можна робити спонтанно в будь-якому місці: на вулиці, на площі, на роботі, в дорозі (EG 127).
Церква покликана бути домом Отця з завжди відчиненими дверима (EG 47).

Запрошують
о. Ярослав Гонсьорек, модератор Руху Світло-Життя в Україні,
разом із Дияконією Єдності Країни

ІНФОРМАЦІЯ

Загальна програма:
П’ятниця, 08.02: 1800 – Євхаристія; вечеря, 2030молитва в інтенції Конгрегації.
Субота, 09.02:      800 – Утреня і сніданок для тих, котрі приїхали в п’ятницю;
                            1000 – офіційне відкриття Конгрегації, конференції, робота в групах,                                  Євхаристія, молитва.
Неділя 10.02:    800 – Утреня і сніданок
                             1000 – Євхаристія і продовження Конгрегації
                             1330 – Обід і закінчення ІІ Всеукраїнської Конгрегації Відповідальних                             Руху Світло-Життя

Місце: Центр Руху Світло-Життя в Гвардійському (Фельштині)
вул. Соборна 33, c. Гвардійське, Хмельницька обл. 31352

Кошт участі:  200 грн з особи

! Реєстрація (до кінця січня 2019):
Світлана і Руслан Кагановичі (Відповідальна пара за Домашню Церкву в Україні)
тел. +380980751377,  е-mail: russik@i.ua