День Зосередження спільноти дорослих «Дорогоцінна Перлина»


13 квітня 2019 року спільнота дорослих  вдруге організувала День Зосередження. Зустріч відбулася у м.Вінниці в парафії Божого Милосердя.  
На духовне зібрання з’їхались представники «Дорогоцінної Перлини» з міст  Хмельницького, Ніжина, Бердичева, із с.Вороновиця та з Вінницьких Хуторів.
За традицією Руху Світло-Життя День Зосередження проходив за певною програмою.
На початку було творення спільноти, де кожен мав можливість розказати про себе.
Далі за планом прослухали конференцію о.Петра Глувки, модератора Кам’янець-Подільської дієцезії, на тему «Твоє життя є Перлиною».
Кожне його  слово було живою водою, котра тамувала спрагу незнання та приносила полегшення для розуму і душі. Отець розповів нам про природній процес творення перлини , який вона проходить шлях від народження до відшліфованого дорогоцінного каменя. Переглядаючи документальне відео, ми спостерігали за цим цікавим процесом. Кожен порівнював своє життя за певними етапами.
Через Святе Письмо отець нам постійно доводив, що кожен з нас є Перлиною, яку Христос вже знайшов, що ми є дорогоцінними в Його руках, що  Він віддав Себе, щоб купити кожного з нас і відкупив Своєю Кров’ю.
 Про те, які ми дорогоцінні, пише і Папа Франциск у двох документах «Радість Євангелія» та «Радуйтеся й веселіться»: «Впевненість, що Бог нас любить і підтримує є також важлива, тверда і рішуча, що, виходячи з цієї внутрішньої впевненості,  можна знести і витримати суперечності і терпіння життя, а також агресію інших осіб. Ця впевненість, що Бог нас любить , є фундаментом нашого життя». Ви запитаєте, де цю впевненість знайти? А відповідь проста – у молитві, особистій молитві.
Праця в групах була не менш цікавою. На початку зустрічі ми перенеслися разом з пророком Єремією у дім гончаря.( Єр. 18, 1-6). Бог кожному з нас говорить те, що і пророку  Єремії: «Ось те, що  глина в руці гончаря, те й ви в руці у мене». Роздумуючи над поданим уривком, намагалися дати відповідь на питання: «Що Бог говорить нам особисто через цей фрагмент? Чи бачу, як Бог мене формував? За що я Йому вдячний?» Підсумовуючи роботу в групах, дійшли висновку, що кожному з нас Бог дає цілу свою турботу і любов, терпеливо ліпить з глини нашої людяності нову посудину – нову людину (2 Кор 5,17; Кол 1,12-17). Бог любить нас (глину), а не форму, яку придумав для нас (готовий її змінити), радує Його наша близькість, не випускає з рук  (Іс 49,15-16; Йн 10,28-30). Те, що в наших очах є трагедією, спотворенням – для Бога це шанс творити нас заново. Посудина може бути наповнена і має чомусь служити. Це і є наше завдання – служити іншим, наповнювати нові Перлини радістю, щоб і кожен з них відчув, що значить бути щасливим з Богом, який тебе любить і ніколи не покине та не зрадить.
Після праці в групах за планом  отець Петро прекрасно доніс до наших сердець, як  саме має проходити Намет Зустрічі.
            Серцем Дня Зосередження стала Євхаристія, яка дала нам відчути теплий контакт з Богом. Саме через проповідь о.Ярослава Гонсьорека Модератора Країни  Руху Світло-Життя говорив сам Бог, навчав, допомагав нам пізнати в собі Перлину.
Останнім  пунктом нашої зустрічі була агапа. Під час обідньої трапези у затишній їдальні парафії Божого Милосердя кожен намагався поділитися пережитим, що й створювало доброзичливу атмосферу тепла і любові.
За прекрасне пережиття дякую насамперед Доброму Богу, а також отцю Ярославу Гонсьореку, який радо відгукнувся допомогти в організації зустрічі і створив усі умови для того, щоб цей день пройшов якнайкраще. Дякую усім  за цей благодатний час з Богом.
                                                                                                                                             Діна Душинська
 Свідчення:

Христос Воскрес! 
Воістину Воскрес!
13 квітня була на дні зосередження спільноти дорослих "Дорогоцінна Перлина". Не вмію гарно писати, але скажу, що торкнуло мене. Вразила мене конференція отця Петра на тему: 
"Твоє життя є Перлиною". Вона проводилась на основі притчі про перлину. Раніше завжди думала, що перлиною, яку знайшов чоловік, є Царство Боже. А цим чоловіком є кожна людина, яка пізнала Господа. Отець відкрив цю притчу зовсім по-іншому. Цим Чоловіком насправді є Господь, який шукає перлини. Цими перлинами є всі ми. Роздумуючи також над тим, що в природі перлина утворюється з піщинки за рахунок величезних страждань тієї мушлі, в яку потрапила ця піщинка, так і Господь, приймає грішну душу до Свого Серця. І ціною своїх страждань Він шліфує цю душу, очищаючи її з гріхів і формуючи з неї перлину, котра буде дорогоцінною в Його Очах. А ціна, котру Він заплатив є найдорожчою за всі ціни світу. Цією ціною є Власне Життя  Ісуса. Тому бажаю усім відчути себе тією Дорогоцінною Перлиною, за котру Господь заплатив таку велику ціну!!!

Тетяна, м.Хмельницький


Дуже щаслива з того, що Господь покликав мене  на день зосередження спільноти "Дорогоцінна Перлина". Відчула спрагу пізнавати Бога ще більше, єднатися з однодумцями,запрошувати інших людей, щоб всі люди пізнали Його, Його любов, Його  милосердя. Захоплююся Його присутністю серед нас. Доторкнули фільм , катехеза, ділення в групах, Євхаристія, проповідь, нові знайомства. Йому, Господу нашому Слава, що нас шукає і знаходить. Дуже цінна зустріч. Дуже вдячна Богу і організаторам: тобі Діночка,  о. Петру, о. Ярославу ,  с. Басі і всім, хто переживав разом з нами і ще нашим кухарям . Богу Слава !!!

Люба, Вінницькі Хутори.