Пропозиції для Домашньої Церкви - на час карантину!

І зважаймо один на одного, заохочуючи до любові й до діл добрих; не залишаймо своїх сходин, як то в декого є звичай, а, навпаки, втішаймо себе, і то тим більше, що бачите, як зближається день.
Євр 10, 24-25



«ДЕНЬ ЗОСЕРЕДЖЕННЯ ДЛЯ КОЛА ДЦ»

Пропозиція Центру Євангелізації Світло-Життя
Доповнення о. єп. Р. Змітровича ОМІ
Пропонуємо до вашої уваги програму активізації діяльності кіл Домашньої Церкви на період виходу з карантину.
Єпископ-помічник Кам’янець-Подільської дієцезії Радослав Змітрович ОМІ, духовний опікун Руху Світло-Життя в Україні (декрет №47/2014 від 14.11.2014), благословив цю ініціативу з деякими доповненнями.

Ідучи назустріч духовним потребам спільнот і груп Руху Світло-Життя, зокрема родин із кіл ДЦ Кам’янець-Подільської дієцезії, у ситуації затяжного карантину та пов’язаної з цим стагнації в духовному житті, прагнемо як Центр євангелізації Світло-Життя запропонувати ініціативу «День зосередження для кола». Місце проведення – Центр у Гвардійському (Фельштині). Пам’ятайте, що це лише запрошення, і кожне коло та кожне подружжя відповідає на нього у вільності.

Орієнтовна програма:
Ø  14.00 – Намет Зустрічі й можливість сповіді.
Ø  15.00 – Свята Меса.
Ø  Зустріч кола.
Ø  Впровадження й подружній діалог.
! Програма та графік дня зосередження — це тільки пропозиція з боку Центру. У кожному конкретному випадку будемо домовлятися індивідуально в залежності від потреб і можливостей з представником кола. 

За санітарними нормами, у зустрічі можуть брати участь до 10 осіб. Усі мають на собі маски й дотримуються дистанції. Приміщення дезінфікуються та вентилюються. Особа, котра має сумніви щодо стану свого здоров’я, не повинна брати участі в зустрічі.
Діти, як правило, залишаються вдома. В окремих випадках можемо забезпечити опіку дітям із однієї родини.
Участь у дні зосередження безкоштовна. Центр забезпечує кип’яток. Існує можливість зробити пожертву.
Такі дні зосередження адресовані, передусім, Хмельницькому районові, але вони відкриті для всіх зацікавлених. Заходи можуть відбуватися з понеділка по суботу після попереднього узгодження з модератором центру чи Барбарою Сітек.
Щиро запрошуємо священиків-опікунів кіл як головних ведучих, але можна скористатися й служінням модератора Центру.

Можна робити такі зустрічі й за місцем проживання, домовляючись зі своїм священиком.
Ще одне розв’язання – зустрічі on-line, на платформі Zoom чи Skype. Наприклад, за свідченням о.єп. Р.Змітровича, усі неокатехуменальні спільноти роблять регулярно всі Літургії Слова саме таким чином. Особи, що не мають доступу до Інтернету, можуть просто слухати через телефон і говорити, що думають.

+ Нехай Бог благословить.