Лист від спільноти Домашньої Церкви з Польщі


Торунь-Щецін, 4 лютого 2012 р.


Дорога спільното Домашньої Церкви
в Україні!


В день, коли відзначаєте 20-річчя існування Домашньої Церкви в Україні, ми єднаємось з Вами в подяці за те, що Бог зробив за цей час у Ваших подружжях, сім'ях та спільноті. Двадцять років Вашого перебування на дорозі Домашньої Церкви є кращим доказом того, наскільки сильно прагнете зміцнювати подружню єдність і підтримуввати один одного на шляху до святості.
З вдячністю ми згадуємо тих, хто в 1992 і в подальші роки першими ділилися з вами красою цієї дороги: отця Франциска Колача, святої пам’яті Сестру Ядвігу Скудро, Ельжбєту Koзиру, отця Станіслава Ченчикa, Ірену і Зиґмунта Деців та багато інших, які приїжали на Україну, щоб свідчити про те, що шлюб можна переживати (сприймати) як покликання до святості, а батьківство як переказування живої віри.
Радіємо теперішнім станом Домашньої Церкви в Україні. Радість викликає не тільки кількість кіл (а їх зараз більше ніж сто п'ятдесят), але, перш за все те, що кількісний ріст супроводжується поглибленням харизми.
Бажаємо Вам подальшого відкривання краси цієї дороги, яку показав наш Засновник, Слуга Божий о. Франциск Бляхніцький. Він поєднав харизмат Світло-Життя з харизмою Equipes Notre Dame бо прагнув, щоб у русі Світло-Життя також знайшли своє місце й подружжя. Більш того, на нас, мирян, він поклав особливу відповідальність! Рух родинних спільнот є рухом світських. Відповідальність покладається на мирян, і то не тільки в плані організації, активізації, але передусім в сфері "духовної пригоди", яку вони хочуть переживати разом. – читаємо в „Листі ДЦ" №17 з грудня 1978 р., який вийшов під його редакцією.
Дякуємо Священикам, котрі підтримують Вас, як Ваші модератори, чуваючи над тим, щоб формація відбувалась згідно з вченням Церкви і в єдності з її пастирями. Це підтверджує ту істину, що у Домашній Церкві відбувається надзвичайно плідна взаємозбагачуюча зустріч двох таїнств: подружжя і священства.
Відповідальним за Домашню Церкву в Україні, дякуємо за служіння та турботу про зв’язок і єдність з Домашньою Церквою в Польщі. Вкрай важливо справою є те, щоб ми, твердо трималися цієї самої харизми!
Хай Господь Бог веде вас! Хай примножує Вашу особисту та подружню святість, хай показує, як вести Ваших дітей до зрілої віри, хай примножує чисельність Вашої спільноти; хай наповнює Вас прагненням і мужністю, щоб проповідувати Євангеліє там, де його не знають, або вже забули чи відкинули.



Szczęść Boże!
Від імені всієї спільноти Домашньої Церкви в Польщі

Beata i Tomasz Strużanowscy                                     Ks. Marek Borowski
Para krajowa DK                                                      Moderator krajowy DK