Дияконія Життя - служіння захисту життя людини від зачаття до смерті



"Віддайтеся служінню життю, а не смерті. Здійснюючи напад на, ще не народжене життя, на будь-якій стадії зачаття підривається весь моральний порядок, який стоїть на захисті людського блага. Захист недоторканності ненародженого життя є частиною захисту прав і людської гідності. Любіть життя, своє особисте життя та життя інших ".

Святий Йоан Павло ІІ

Слуга Божий о. Франциск Бляхницький заснув Дияконію Життя Руху Світло-Життя у 1981 році. 
Завданням Дияконії Життя є турбота, про те, щоб Рух Світло-Життя брав активну участь у служінні життю. Тому хочемо дбати про формацію членів Руху (діти, молодь, дорослі, подружжя), в сфері статевості, любові, захисту життя та ініціювати задіяння Руху на цьому полі. Хочемо це робити наступним чином:
  • Проводити лекції на оазах
  • Підіймати теми пов’язані з  нашим служінням на зустрічах спільнот протягом року
  • Організувати реколекції, курси, тренінги для членів Руху
  • Інспірувати членів Руху до участі в широкому розумінні служінні життю – задіяння в сімейні консультації, участь в Душпастирстві родин, конкретні дії на захист життя, „pro-life”, просвітницька діяльність, духовна адопція, і тд. 
  • Передавати спільнотам Руху інформацію про важливі події пов’язані з турботою про життя та заохочування до участі в них (напр. організація акцій протесту, акції на захист життя і сімейних цінностей,...) 
  • Підтримувати членів Руху, які служать в цьому ділі, - бути для них плечем молитви а також іншої допомоги. 
  • Розробляти і розповсюджувати формаційні та просвітницькі матеріали (в Русі та поза ним) 
  • Бути ініціаторами роботи, подій на захист життя, співпрацювати з іншими середовищами і задіювати до співпраці членів Руху.

За Дияконію Життя передусім беруть відповідальність особи які пройшли базову формацію в Русі Світло-Життя натомість належати до неї можуть усі бажаючі члени Руху
  До Дияконії Життя також запршуємо людей, які не належать до нашого Руху, але мають прагнення спільно служити справі захитсту життя та сімейних цінностей.
До груп Дияконії Життя входять особи, які відчули покликання (адже дияконія це покликання) щоб служити життю – одні з молодіжних спільнот, інші з дорослих або ж з кіл Домашньої Церкви. Зустрічаються разом в рамках дияконії в залежності від потреб і можливості (напр. раз в місяць.). Спільно моляться, обговорюють різні питання, поглиблюють свої знання та виконують завдання. Служать своїми лекціями або готуються до конкретного служіння.
Великою допомогою в організації дияконії життя в районі чи в дієцезії є участь кандидатів до дияконії у реколекціях, які називаються «Реколекційна Оаза Дияконії Життя». Реколекції показують суть служіння Дияконії Життя та вчать методів і способів цього служіння.
 В Дияконії Життя, так як і в інших дияконіях Руху, важливо дбати про єдність з дияконіями в інших дієцезіях та з усім Рухом Світло-Життя.

Відповідальні за Дияконію Життя в Кам’янець-Подільській дієцезії:
Наташа і Андрій Обручі,
    тел. Андрій - +380676642255,
    Наташа +380677405755".

Більше про Дияконію Життя можна прочитати на польській мові http://www.oaza.pl/cdz/index.php/pl/

„Боріться, щоб кожній людині було признано право народитися. Не відступайте перед труднощами, протистоянням та невдачами, які можуть зустрітися на цій дорозі. Тут іде річ про людину і не можна в цій ситуації замкнутися в мовчанні і бездіяльності".
Святий Йоан Павло ІІ