Плоди зимової Оазаи Євангелізації в Центрі Світло-Життя (Гвардійське)


«Споконвіку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог...» (Йн 1, 1).
         Нехай буде подяка Богу за покликання нас слухати, переживати і ділитися Словом Божим з усіма, до кого Отець нас посилає. У Центрі Світло-Життя Кам'янець-Подільської дієцезії, який знаходиться в с. Гвардійське на Хмельниччині, з 27 грудня 2015 р по 2 січня 2016 р відбулася Оаза Євангелізації для родин і дорослих. У ній взяли участь 12 родин (51 особа), які приїхали з Вінниці, Хмельницького, Кам'янець-Подільського, Хмільника, Бару, Понінок, Мурафи, Доброгорщі. Були родини, які вже приймали участь у подібних реколекціях, а були і такі, які вперше приїхали. Тому важливо було заохотити людей до подальшої участі в подібних реколекціях.
         Вважаємо, що, дякуючи Божому задуму, це вдалося організаторам цієї Оази, тому що родини повертались додому натхненні Святим Духом, задоволені й з надією на Божу любов. Ці реколекції відбулися завдяки неустанній молитві єпископа о. Радослава Змітровича, якому хвороба завадила їх провести, але ми відчували його підтримку та Божу опіку. Ми щиро вдячні о. Павлу Россі, який взяв на себе відповідальність модератора цієї Оази. Теми, які він висвітлив під час катехез  («Бог, Який прощає», «Як повірити в Божу любов», «Яке місце Бога в житті людини»), зворушили серця багатьох учасників і змусили замислитись, яке місце Господь займає в їхньому житті. Хочемо відзначити самовіддане служіння аніматорів дітей - с. Оксани (м.Червоноград) і п. Ірини, які взяли на себе опіку над 20 дітьми, а також аніматора п. Барбари, яка була координатором всіх заходів і опікувалась молоддю, навчаючи їх Євангелію, організовуючи веселі вечори відпочинку і розваг.          
         Кожний ранок починався зі спільної ранкової молитви, співом псалмів. Учасники щоденно приймали участь в Божій Службі, катехезах, Школі співу та вчилися проводити Намет зустрічі з Богом. Увесь час лунала музика – колядки і пісні прославлення Господа – завдяки муз. аніматору п. Едуарду з м. Бар. Щоденно проходили заняття Школи життя, де були розглянуті євангелізаційні теми, порушені проблеми стосовно виховання дітей, відповідального батьківства, подружніх та сімейних відносин. Велика увага приділялась навчанню та вдосконаленню ведення подружнього діалогу. Були створені всі умови для практичного проведення такого діалогу між подружжям прямо під час перебування на реколекціях. Це дуже зворушило багато подружніх пар, чим вони поділились під час Години свідчень.        
         Велику допомогу ми отримували від аніматорів - р. Гамолових Дмитра і Вікторії (м. Хмельницький) та р. Янчишиних Володимира і Тетяни (м. Кам.-Подільський), які вправно виконали свої обов’язки. Дякуючи Богові, жодна родина не залишилася поза увагою на зустрічах в групах та змогла поділитися свідченням про особисте життя, а також зачерпнути з бездонної криниці Господнього Милосердя.            
         Господь приготував для кожного з нас свій план, обдарував безцінними дарами Святого Духа, вказав дорогу до святості. Тільки від нас залежить - чи підемо ми тією дорогою, чи тільки будемо про неї говорити. Дякуємо Богові за тих людей і за благодаті, якими Господь нас обдаровує! Слава Ісусу Христу за цей прожитий час!             
Відповідальна пара: Григор’єви Іван і Людмила (м. Хмельницький)