На Оазі Нового Життя ІІ ступеню родини переживали свій вихід з неволі - Exodus



                З 26 грудня 2015 по 11 січня 2016 року в с. Яблуниця в Карпатах відбулася Оаза Нового Життя ІІ ступеня для родин Домашньої Церкви Руху Світло-Життя, у котрій взяли участь 9 родин з різних куточків України (Львів, Хмельницький, Городок, Житомир, Київ, Харків). Модератором оази був отець Петро Глувка, відповідальною парою – Полякевич Анатолій і Олена, аніматорами груп – Большакові Павло, Олександра та Долгових Сергій, Вікторія. Обов’язки дитячих аніматорів виконували монахині – с. Соломія з Бару та с. Соломе з Польщі (зараз перебуває в Городку), які за допомогою Полякевич Кристини, Кульбіди Марини і Долгових Ангеліни опанували 24 дитини. Допомагали нам і клерики з духовної семінарії м. Городок – Ігор Шклярчук, музичний аніматор, та Олександр Басістий, аніматор молоді.
         Провідні думки цих реколекцій - це відкриття Бога, який живе і діє в
Літургії та  "exodus"- мій особистий вихід із неволі (на прикладі книги Вихід). Багато чого нового ми дізналися про Літургію: постаті, знаки, жести. Наша увага була сконцентрована на Виході. Мойсей виводив єврейський народ з неволі – а нам потрібно виходити зі своєї неволі гріха. Ісус прийшов на цей світ, щоб звільнити нас від будь-якого гріха.
         Кожний день ми мали дуже цікаві й пізнавальні конференції, літургійну школу, яку нам проводив отець Петро. Дуже глибоко ми пережили заступницьку молитву.
         На Новий рік до нас завітав єпископ Леон Дубравський, який своєю присутністю додав нам Божої енергії; ми отримали благословення на цей рік і дуже дякуємо за те, що єпископ пам’ятає і любить Домашню Церкву.   На день спільноти, ми дружно вирушили на спільний відпочинок – катання на лижах і санчатах. В інший день ми піднялися на гору Хом’як всією спільнотою.
         Дякуємо Богу, що є такі реколекціі. Дякуємо за чудові відкриття для нашої сім'ї - це заступницька молитва, світ наших поневолень з яких визволити може лише Христос, Розарій, Святе Письмо, ікона Матері Божої Бердичівської... Дякуємо Богові та всім, хто був на реколекціях і молився в цій інтенції.     
   Анатолій і Олена Полякевич