Пасхальні вітання від модератора країни Руху Світло-Життя



«Милосердя означає здатність увійти в єство іншої людини настільки глибоко, щоб могти дивитися на світ її очима, думати, як вона, відчувати, як вона» 
(Вільям Барклай)

Саме тому Отець Небесний виявляє нам Своє милосердя, стаючи людиною та беручи на Себе нашу людську вбогість. Христос не тільки піднімається на Хрест, але й сходить у відхлань нашого гріха та смерті. «Йде, щоб знайти першу людину, як загублену вівцю. Прагне прийти до тих, хто сидить у темряві та тіні смерті; аби визволити від болів невільника Адама» (II читання Години Читань Великої Суботи).
Таким чином, Воскресіння є не лише чимось, що відбулося колись і поза нами; Христос воскрес у мені, бо спочатку так глибоко з’єднався зі мною в Своєму незбагненному Милосерді.

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Бажаю Вам, щоб, приймаючи цей дар Милосердя від Воскреслого Господа, ви самі ставали милосердними, як Отець – не тільки даючи щось іншим, але, у першу чергу, єднаючись у любові з братами й сестрами, сягаючи з любов’ю та делікатністю до їхнього єства. Нехай спочатку це звершується в кожному вашому подружньому діалозі, у кожній подружній і родинній молитві, у кожній зустрічі спільноти та в кожній зустрічі з ближнім, щоб той інший міг у мені зустріти Милосердного Отця.

Модератор Руху Світло-Життя в Україні

о. Ярослав Гонсьорек