«Секрети успішного спілкування в подружжі та в сім’ї»

Слава Ісусу Христу!
 Хочемо поділитись пережиттям реколекцій «Секрети успішного спілкування  в подружжі та в сім’ї», які проходили в Гвардійську з 8.04 по 10.04.2016р. Проводила їх Тереза Андрущишина та о. Петро Глувка.
« В кожній розмові маємо шанс дійти до порозуміння – якщо цю розмову довіримо Господу».
У реколекціях приймали участь 9 родин з Хмельницького та Кам’янця – Подільського. Аніматорами для дітей служили с.Таня з Городка та Барбара з Гвардійська.
Кожен день мав свою тему.
 В п’ятницю під час проповіді ми ще раз досвідчили, що має бути співпраця між нами та Богом. Тоді досягнемо результату нашого спілкування.Також під час конференції у нас була можливість почути відповіді на свої запитання (нашим путівником є Біблія), що Хрест – це єдність один з одним та єдність з Богом.
В суботу слухали впровадження до подружнього діалогу, поновили свої знання, що доброю умовою спілкування є ЩИРІСТЬ. Після благословіння о.Петром кожного подружжя, пішли на природу милуватись Божим творінням та проводити свій подружній діалог. Всі подружжя повернулись з гарним настроєм, що свідчило про позитивний результат ( бо попередні діалоги закінчувались суперечками - це зі слів подружніх пар ). Далі Літургія, де о.Петро під час проповіді направив нас – конфлікт в діалозі використати, як щось добре. Після вечері організували веселий вечір. Пригадали, як можна весело провести його у сім’ї. Вечір суботи закінчили заступницькою молитвою та благословінням на гарну та спокійну ніч.
В неділю під час Євхаристії о.Петро нагадав нам, що діалог – це ЛЮБОВ. На конференції Тереза познайомила нас з сімейним діалогом за участю дітей ( вміти перепрошувати у дітей, відносини виясняти без дітей, встановити правила в сім’ї ).
Під час свідчення подружжя ділились про те, як їх змінює Господь.
Ось свідчення деяких учасників.
Родина Кукурудзяк Павло та Алла: подяка Господу за дружину, навчання в спілкуванні.
Родина Муляр Роман та Галина: це той час, який допоміг мені стати в правді перед собою, зрозуміти цінність подружжя, спілкування в ньому, відкритись, зрозуміти, прийняти свої помилки у спілкуванні. Ці реколекції допомогли нашій сім’ї почути один одного та зрозуміти, що таке єдність та на скільки вона нам потрібна.
Родина Корчинських Володя та Таня: пережитий час був особливим. Сподобались усі конференції про спілкування, про вміння слухати дітей, про єдність подружжя та родини. Особливе пережиття – це заступницька молитва. Під час молитви почула голос Бога в серці, що маю просити про зцілення свого серця від страху, який перешкоджав мені довгий час. Відчуваю відповідальність про те, щоб запрошувати усіх людей на час перебування з Богом на реколекціях. Слава Богу за все…