Над морем родини вчилися як передавати харизму Домашньої Церкви

З 18 по 24 серпня 2017р. у с. Фонтанка, біля Одеси відбулися реколекції для родин «Сесія по пілотуванню спільнот Домашньої Церкви».
Основною метою цих реколекцій було передавання харизми Руху і навчання подружніх пар пілотуванню нових кіл Домашньої Церкви. Ми зосереджувались на проведенні зустрічі кола, обов'язках родини, які допомогають іти дорогою християнина. Розглядали формацію подружжя на кожен день, на щомісячних зустрічах і навчалися як передати це новоствореним колам ДЦ.
Священик  ділився досвідом і проголошував конференцію про роль і обов'язки священика-модератора.
На протязі реколекційного дня ми крім катехез і конференцій, завжди переживали Літургію. Спільноту також єднати ранішні та вечірні молитви, веселі вечори. Нашими дітьми займалися аніматори, які також проводили дітям катехези, ігри; малювали і ліпили. Відкривали наших дітей на зустріч з Богом.

СВІДЧЕННЯ УЧАСНИКІВ:                                                   
Слава Ісусу Христу! Ми подружжя Гамолових,  Дмитро і Вікторія, які пережили реколекції «Сесія по пілотуванню».
Як завжди неймовірно вражає єдність нашої спільноти. У реколекції приймали участь подружжя з Кам'янець - Подільської та Києво -Житомирської дієцезії та з м.Луцька. Прожили цей тиждень, як одна велика дружня родина.
З Польщі, поділитись досвідом і провести ці реколекції, приїхало подружжя Струг Роман та Гражина. Вони особисто були знайомі та дружили з співзасновницею нашого Руху  Ядвігою Скудро.
Конференції, робота в групах, свідчення учасників, спільні молитви та Євхаристії, ще більше відкрили наші серця на служіння. Дали зрозуміти, що добре служіння неможливе без любові. Віримо, що ми робимо добру справу, чинимо Божу волю. Реколекції надали впевненості і відваги, тому що Бог з нами! 
Дмитро та Вікторія Гамолови, Хмельницький, 2017

З початком літа життя принесло нам дві приємні новини. Перша, що будемо пілотувати новостворене коло Домашньої Церкви, а друга що очікуємо на народження третьої дитини. Довго вагалися чи можливо поєднати одне з іншим, але вирішили довіритись Божій Волі і поїхали на реколекції «Сесія по пілотуванню».
Приїхавши на реколекції, очікували, що нам детально розкажуть як пілотувати, що розповідати молодим подружжям, якими матеріалами користуватись, натомість отримали можливість проаналізувати своє духовне та подружнє життя, місце Домашньої Церкви в ньому та наше місце на дорозі формації в Домашній Церкві. І якщо на початку мали багато сумнівів і переживань то почувши проповіді отця Петра Глувки, зрозуміли, що все зможемо з Божою допомогою. 
Особливим прикладом служіння стала для нас пара Романа і Гражини Струг, яка проводила реколекції. Захоплювались, як змістовністю їхніх конференцій так і відданістю Домашній Церкві. Всі питання на які шукали відповіді вони вичерпно і доступно пояснили. Про зустріч з цими людьми будемо згадувати ще багато років.
Дякуємо Богу за всіх тих хто організовував і опікувався цими реколекціями нехай винагородить вас Господь і обдарує своїми благодатями.     
P.S. Не кожного місяця маєш можливість провести подружній діалог на березі моря.              


Марек і Ольга Константинові, Кам’янець-Подільський, 2017